Waarom een hondenkussen kopen?

Voor de gezondheid van je trouwe viervoeter is het belangrijk dat hij een comfortabel, goed hondenkussen heeft om op te rusten. Net als bij mensen is een goede nachtrust erg belangrijk. Slaap zorgt ervoor dat je huisdier lichamelijk en geestelijk gezond blijft. Daarom is het belangrijk om je hond na een lange wandeling en spel de best mogelijke rust te geven, zodat hij zijn energie terug kan krijgen en zo gezond en fit kan blijven. Een mooi hondenkussen is dan ook van groot belang voor een gezond en gelukkig hondenleven.

Welk hondenkussen past het beste bij jouw hond?

Er is een enorme collectie en een ruime keuze hondenkussens online en in stenen winkels (dierenspeciaalzaak) te vinden. Of je nu op zoek bent naar een orthopedisch hondenkussen of een bedrukte hondenmat voor je huisdier, er is een zacht kussen voor elke viervoeter. Er zijn soorten voor chihuahua’s, maar ook voor de grootste Deense Dog.

Omdat er enorm veel verschil in kwaliteit en afmetingen zijn zul je zelf op zoek moeten gaan naar het beste hondenkussen. Op deze website verkopen we ze momenteel nog niet aan, maar je kunt heel goed terecht bij de volgende websites:

  • 123Hondenmand.nl – Groot assortiment luxe hondenkussens, -bedden, -sofa’s en hondenmanden, ook orthopedisch.
  • Bol.com – Enorm assortiment, niet altijd van de beste kwaliteit. Let op dat je niet besteld bij een (Aliexpress) dropshipper en let op de reviews!
  • Zooplus – Betrouwbaar Duits bedrijf met een redelijk assortiment kussens.

Extra stevige hondenkussens

Als je hond in weer en wind buiten is of regelmatig naar hondenshows gaat, dan heb je een extra sterk en stevig kussen nodig. Neem een kussen met afneembare hoes die wasbaar is maar ook gemaakt van sterk en duurzaam waterdicht materiaal. Dit zijn vaak niet de goedkoopste hondenkussens maar je bent wel verzekerd van gemakt, een fijne ligplek voor je viervoeter en een lange levensduur.

Benchkussens

Om je hond comfortabeler te laten liggen in de bench kun je kiezen uit diverse benchkussens of zogenaamde “vetbedden”. De ene is groot, zwaar en waterdicht en de andere is fluffy en heeft schattige pootafdrukken. Veel van deze matten zijn stof- en waterbestendig waardoor je ze gemakkelijk mee kunt nemen. De hoes is bijna altijd afneembaar zodat je hem kunt wassen in de wasmachine.

Orthopedische hondenkussens voor perfecte lichaamsondersteuning!

Karlie Hondenkussen Orthopedisch Ovaal Grijs 100CM
Onze hond op Orthobed Karlie ovaal grijs

Voor honden met gewrichtspijn of andere lichamelijke ongemakken kunnen orthopedische hondenkussens of -manden uitkomst bieden. Deze verdelen de druk gelijkmatig over het hele lichaam. Dit verlicht pijnlijke gewrichten en vermindert vaak de klachten. Wanneer je hond gaat liggen, past hij zich aan het lichaam aan en vermijdt hij zodoende druk op de pijnlijke plekken.

Orthopedische hondenkussens keren na gebruik terug in hun oorspronkelijke vorm. Hierdoor behouden ze hun optimale ondersteunende eigenschappen. De meeste fabrikanten maken deze hondenkussen met een vervangbare en uitwasbare hoes, zodat je trouwe viervoeter hem zijn leven lang kan gebruiken.

Hoe weet je welke maat hondenkussen je moet nemen?

Elke hond heeft een passend hondenkussen nodig. Er zijn enorm veel verschillende orthopedische manden, kussens, sofa’s en bedden in verschillende maten; voor de allerkleinste honden zoals chihuahua’s tot en met XXXL formaten hondenkussens voor de grootste Deense Dogs. Heb je een keuze gemaakt dat moet je weten of je de juiste afmetingen hebt zodat je hond er goed op kan liggen. Hierover heb ik een artikel geschreven: “De juiste maat hondenkussen kiezen“.


Met dit artikel hoop ik je een eind op weg geholpen te hebben. Ik wens je alvast veel voorpret met het uitzoeken van het beste hondenkussen voor jouw hond!